Wandelcoaching

Je voelt het vanzelf, wandelen in de natuur doet je goed. Maar waarom eigenlijk? Wanneer je in de natuur wandelt voel je je mentaal beter. Je ervaart een gevoel van harmonie, vrijheid en ruimtelijkheid. De zintuiglijke sensaties van de natuur creëren afstand tot het dagelijks leven, je voelt de wind, de zon, de kou. En dat helpt om dingen in perspectief te zien. Je stemming verbetert en je kunt je beter concentreren. Ook je geheugen werkt beter in de natuur. De natuur vraagt moeiteloos om aandacht waardoor de cognitieve focus zich kan herstellen

Fysiek heeft wandelen in de natuur ook een aantal positieve effecten. Stress neemt af waardoor je bloeddruk omlaag gaat en het stresshormoon cortisol vermindert. Je doet energie op door te bewegen en je maakt stoffen aan zoals endorfine en serotonine waardoor je je beter voelt.

Wanneer je kiest voor wandelcoaching zal je merken dat je tijdens de gesprekken tot rust komt en in verbinding met jezelf. Daardoor vindt je makkelijker antwoorden op de vraagstukken die je bezig houden en maak je keuzes die bij je passen.